Filmi i Gjergj Xhuvanit shfaqet në “Pranverën e frankofonisë”

Në javën e 26-të Gjuhës Franceze, Ambasada Shqiptare në Zvicër dhe Lihtenshtajn ka njoftuar se do të mundësojnë shfaqjen një prej filmave më të njohur shqiptar, “Slogans” (Parrullat) të Gjergj Xhuvanit.

“Slogans” është fituesi i “Grand Prix” në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Tokio. Filmi i regjisorit regjisorit Gjergj Xhuvani do të transmetohet të hënën më 22 mars në orën 18:00. Ky prodhim konsiderohet si një nga filmat më të rëndësishëm postkomunistë të Shqipërisë, transmeton ‘konica.al’.

“SLOGANS” tregon historinë e Andreas, një mësues i ri. Që mbërrin në një shkollë fillore të një fshati malor. Nën sundimin e ashpër të drejtorit të shkollës, André zbulon se misioni i tij i vetëm është të prodhojë një parullë politike. Kjo është një detyrë fizikisht e kërkuar për mësuesit. Dhe nxënësit që duhet të bëhet me gurë në kodra. Ndërsa zhvillohet një histori dashurie midis Andreut dhe mësueses së bukur të gjuhës frënge, Diana. Realiteti absurd i jetës nën diktaturën shqiptare të fund viteve 1970 tregon fytyrën e tij të vërtetë.

LEXO EDHE: FILMI “LIQENI IM” I REGJISORIT GJERGJ XHUVANI SHFAQET NË EUROPEAN FILM MARKET