Flet i pari i Prizrenit: Teleferiku në Kala pritet të përfundojë brenda vitit 2024

Kalaja e Rozafës

Shumë shpejt banorët dhe turistët e Prizrenit do të kenë një teleferik i cili do të thjeshtojë vizitat në kalanë e qytetit.

I kontaktuar nga ATSH, kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, dha detaje mbi marrëveshjen e nënshkruar ditë më parë mes komunës, ministrisë së Infrastrukturës dhe agjencisë zvicerane Swiss Contact.

Sipas kryekomunarit të Prizrenit, projekti do të ketë një kosto prej 5 milionë eurosh.

“Parashikohet që teleferiku të jetë me shina, me dy kabina dhe pritet që të përfundojë zbatimi i projektit deri në fund të vitit 2024”, tha Totaj.

Pas përfundimit të fizibilitetit, agjencisë zvicerane Swiss Contact i hapet rruga për hartimin e një plani të detajuar të zbatimit në terren si dhe për financimin.

Më pas ministria e Infrastrukturës do të sigurojë mjetet për financimin e teleferikut ndërsa Komuna do të sigurojë lejet e nevojshme për të filluar zbatimin e projektit.

Sipas kryekomunarit Totaj, në Kalanë e Prizrenit do të ketë edhe një nyjë gastronomie, gjë që do ta bëjë edhe më tërheqëse për vizitorët, këtë pikë turistike.

Pozicioni i saj topografik, dominues mbi qytetin, peizazhi natyror mjaft tërheqës dhe konfigurimi arkitektonik, e bëjnë Kalanë me vlera të padiskutueshme arkeologjike, historike dhe turistike. /ATSH

ObserverKult


Lexo edhe:

NËNSHKRUHET MARRËVESHJA, KALAJA E PRIZRENIT PRITET TË BËHET ME TELEFERIK

Pas premtimit të kahershëm që Kalaja e Prizrenit do të bëhet me teleferik, më në fund duket se kjo do “të jetësohet”.

Kjo bazuar në marrëveshjen që është nënshkruar nga Komuna e Prizrenit së bashku me Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, dhe agjencinë Zvicerane Swiss-Contact lidhur me ndërtimin e teleferikut.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult