“Fokus Award 2021”, ekspozita ndërkombëtare e fotografisë

Ekipi kurator i edicionit të 12-të të FOKUS AWARD – Ekspozitës Ndërkombëtare të Fotografisë përbërë nga artistët: Elton Koritari, Osman Demiri dhe Burim Myftiu e kanë bërë përmbledhjen kuratoriale për vitin 2021. Ata kanë përzgjedhur 44 artistë nga: Shqipëria, Kosova, SHBA, Italia, Turqia, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Zvicra, Greqia, Bullgaria, Irani, Kroacia, Ukraina, Bosnjë e Hercegovinë, Serbia dhe Sllovenia.

Artistët:
Enis Abdullahu – Kosovë
Zeni Alia – Shqipëri
Richard Arbas – SHBA
Boro Arsovski – Maqedonia e Veriut
Vasilis Artikos – Greqi
Ibrahim Aysil – Turqi
Ernest Baba – Shqipëri
Jusuf Bajrami – Zvicër
Ergys Baki – Shqipëri
Ana Batrićević – Serbi
Giuseppe Cardoni – Itali
Francesco Congedo – Itali
Marco Corso – Itali
Antonella Dargenio – Itali
Sualdo Dino – Shqipëri
Parisa Feyzollahi – Iran
Giorgo Galimberti – Itali
Flora Gatsenko – Ukrainë
Florion Goga – Shqipëri
Oxana Grinshteyn – Ukrainë
Armand Habazaj – Shqipëri
Ahmed Hadrovic – Turqi
Remzi Hasani – Kosovë
Majid Hojati – Iran
Eliza Hoxha – Kosovë
Arton Humolli – Kosovë
Fehmi Içyer – Turqi
Ognjen Karabegovic – Kroaci
Stepan Kucheriavy – Ukrainë
Marco Marcone – Itali
Diana Maria – Rumani
Rosa Mariniello – Itali
Melissa Mey – Turqi
Agon Nimani – Kosovë
Blaz Poljansek – Slloveni
Midhat Poturovic – Bosnjë e Hercegovinë
Rina Statovci – Kosovë
Vlasov Sulaj – Shqipëri
Blerta Syla Surroi – Kosovë
Roni Shishko – Kosovë
Gent Shkullaku – Shqipëri
Rozafa Shpuza – Shqipëri
Ina Toska – Shqipëri
Ana Vukovic – Mali i Zi

“Koncepti i këtij edicioni është MONO. Sfida e vërtetë është “të hequrit”. Të reduktosh, të konsumosh, të hollosh, të heqësh koret, të thërmosh deri në esencë. Të qëndrosh larg stimujve të të tjerëve, në unicitetin tënd. MONO, si bazë e mijëra fjalësh të ndryshme nga njëra-tjetra por si një qëndrim artistik për të synuar esencën”, thuhet në njoftim.

FOKUS AWARD është event më i rëndësishëm i fotografisë në regjion themeluar dhe menaxhohet nga artisti Arben Alliaj – Drejtor Artistik dhe artisti Saimir Ahmeti – Menaxher.

Juria profesionale ndërkombëtare, përbërë nga tre anëtarë, do ta bëjë shpalljen e artistit më të mirë gjatë hapjes solemne të ekspozitës.
Çmimi FOKUS AWARD përfshin edhe një çmim monetary 1000 dollarë.
Ceremonia e hapjes së ekspozitës “FOKUS AWARD 2021” do të bëhet në Galerinë e Arteve “Vilson Kilica” në Fier, më 29 shtator 2021 në orën 19:00./EO

LEXO EDHE: “Bëje ose Vdis”, në Tiranë hapet ekspozita kushtuar Ukshin Hotit