Fotografi emocionuese: “Fluturimi i refugjatëve nëpër urën e shkatërruar”

Me “Fluturimi i refugjatëve nëpër urën e shkatërruar në Kore” -1951, Max Desfor mori çmimin Pulitzer, për mbulimin e tij fotografik të Luftës së Koresë.

Max Desfor ishte në detyrën e fotografit duke udhëtuar me trupat amerikane të vijës së parë gjatë luftës midis Koresë së Veriut dhe Koresë së Jugut.

Më 4 dhjetor 1950, ndërsa udhëtonte rreth Phenianit, ai vuri re një urë të bombarduar që kishte qindra refugjatë lufte që përpiqeshin të kalonin në anën tjetër të lumit Taedong.

Ishte shumë ftohtë dhe Max kujton se mezi mund të shtypte butonin e aparatit për shkak të temperaturave të ftohta.

Max Desforit nga Associated Press, iu nda çmimi Pulitzer, për mbulimin e tij fotografik të Luftës së Koresë, një shembull i jashtëzakonshëm i së cilës është, “Fluturimi i refugjatëve nëpër urën e shkatërruar në Kore”./boredpanda.com

ObserverKult

Lexo edhe:

FOTOGRAFI EMOCIONUESE: USHTARI I ZËNË ROB RIBASHKOHET ME FAMILJEN