Fotografi që ka bërë histori

Fotografi e përfolur

Lawrence Brooks, i fotografuar në shtëpinë e tij, duke mbajtur një portret të vetes së tij, kur ka qenë i ri.

Lindur më 12 shtator 1909, Brooks u thirr në ushtri në moshën 31- vjeçare. Pavarësisht trajtimit armiqësor që ai mori gjatë dhe pas luftës, Brooks u ndje si një veteran krenar.

Pas luftës, ai punoi si një forklift operator (nuk ja gjej dot fjalën e duhur shqip, por punonte si shkarkues/ngarkues me pirunj), derisa doli në pension, gati 40 vjet më parë.

Muzeu kombëtar i Luftës së Dytë Botërore, në New Orleans, organizon një festë ditëlindje për të çdo vit./

ObserverKult

Lexo edhe:

FOTOGRAFI QË KA BËRË HISTORINË: 440 PALË KËPUCË PËR GRATË E VRARA NGA PARTNERËT…