Fotografi që ka bërë historinë: Me lule kundër luftës…

Duke marshuar drejt Pentagonit, protestuesit kundër luftës së Vietnamit u përballën me policinë ushtarake (deputetë) me pushkë të drejtuara drejtpërdrejt në kokë. Në mesin e demonstruesve ishte një burrë me flokë të gjatë me një pulovër- dhe një tufë lulesh.

“Papritur, ky hero vendosi një lule në tytën e pushkës së drejtuar nga koka e tij dhe të gjithë u çarmatosën nga të dyja anët,” kujton pjesëmarrësi Bill Zimmerman.

“Deputetët kishin një shprehje ‘çfarë dreqin është kjo?’. Pastaj kuptova se çfarë po bënte dhe mendova se ishte e shkëlqyer. Ai eci poshtë linjës dhe e pashë të vendoste shtatë, tetë, ndoshta 10 lule në tytat e pushkëve. Turma u rrit dhe unë nuk mund ta shihja më.”

Demonstruesit kundër luftës tentojnë “fuqinë e luleve” ndaj deputetëve që bllokojnë ndërtesën e Pentagonit në Arlington, VA më 26 tetor 1967, (Bernie Boston/The Washington Post nëpërmjet Getty Images).

ObserverKult

Lexo edhe:

FOTOGRAFI EMOCIONUESE: “FLUTURIMI I REFUGJATËVE NËPËR URËN E SHKATËRRUAR”