Fotografi rrëqethëse nga viti 1991 kur “ndërroi jetë” diktatura…

Këto foto pasqyrojnë më së mirë vuajtjet, trishtimin dhe shpresën e shqiptarëve për një kapitull të ri në jetën e tyre.

Fotot janë bërë në vitin 1991, në momentin historik të Shqipërisë, kur ra perdja e komunizmit dhe u vendos demokracia.

Pas 45 vitesh komunizëm, më në fund, Shqipëria ishte e lirë.

Këto fotografi të rralla janë realizuar nga fotografi grek Nikos Ekonomopoulos gjatë viteve 1991, kur diktatura kishte ‘vdekur’ dhe Shqipëria kishte hapur një faqe të re në historinë e saj.

————————-

Lexo edhe:

KAQ I BUKUR, QYTETI MË I VARFËR SHQIPTAR (FOTO)

ObserverKult