Fotografia ku përgatit ushqim e tërë familja zgjidhet si më e mira

Një foto e një familjeje të re duke përgatitur me gëzim një vakt në shtëpinë e tyre në Kinë ka fituar një çmim të madh të fotografisë për ushqim.

Li Huaifeng është shpallur ‘Fotografia për Ushqim e Vitit 2021’ për një imazh të titulluar ‘Taste’ (Shije), e kapur në Licheng, Shanxi.

“Kjo foto është teknikisht e jashtëzakonshme në përdorimin e saj të dritës dhe përbërjes”, thotë themeluesja dhe drejtoresha e çmimeve Caroline Kenyon, transmeton Klan Kosova.

“Por ajo që e ngre atë në nivelin e rëndësisë historike është thellësia e tregimit dhe emocionit të saj. Imazhi tregon për një vit izolimi dhe jetese brenda, duke jetuar në komunitete të vogla të familjes së ngushtë”.

“Këtu, skena është larë me dashuri. Një shkrepje e jashtëzakonshme që tregon në mënyrë të përsosur se fotografia nuk ka nevojë për shumë punë për të qenë e shkëlqyeshme ose e paharrueshme”.

“Ky imazh mbetet në mendje”, tha ajo.

LEXO EDHE: ‘Përqafim në kohë pandemie’ fiton çmimin e fotografisë së vitit