Fshati në të cilin çdo fëmije i kushtohet nga një këngë

Fshati Kongthong në verilindje të Indisë ka një traditë unike që vazhdon prej shekujsh. Secila prej foshnjave që vjen në jetë i krijohet një këngë për emrin nga nëna e tyre.

Ata krijojnë një melodi të veçantë për secilin nga fëmijët. Të gjithë në fshatin i drejtohen fëmijëve më këtë melodi individuale gjatë gjithë jetës.

Fëmijët kanë edhe emrat të vërtetë konvencionalë, por që përdoren rrallë.

Të ecësh në rrugët kryesor të këtij fshati me kasolle prej druri, është si të ecësh nëpër simfoni. Kongthong është shkëputur nga pjesa tjetër e botës dhe është disa orë larg nga qyteti i afërt./ ObserverKult