Fuqia e letërsisë në burgjet e diktaturës

Edhe pse në burgjet e komunizmit libri dhe letërsia përsëri krijohej.

Më 21 shtator 2014 dëshmoi para Papa Françeskut, vuajtjet e tij dhe të Kishës shqiptare.

Dom Ernest Troshani ishte i dyti që shpallej kardinal nga Papati. I pari ishte Ernest Koliqi.

Ernest KoliqiNë këtë muaj të kujtesës vetëm një prej tyre kemi fizikisht.

Fjala e tij në emër të lirisë së besimit nuk mund të mungonte në një takim për letërsinë e burgut.

Lexo edhe: https://observerkult.com/letersia-ne-diktaturen-komuniste/

Në takim ishin të ftuar edhe studiues të këtyre veprave të shkruara gjatë përvojës në kampet famëkeqe të diktaturës.

Drejtoresha e Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit se së shpejti, kjo letërsi do të mbështetet me një fond të përcaktuar, për të njohur përmes dëshmive më shumë të shkuarën tonë./a2news.com