Gëzim Tushi: Mesazhi i Big Brother nuk është i parëndësishëm

“Big Brother Vip 2” është tema kryesore e shqiptarëve dhe për sociologun Gëzim Tushi, përzgjedhja e lojtarëve është bërë në një mënyrë disi elitare. Po ashtu ai jep edhe një qasje se çfarë mesazhi ka në vetvete ky format televiz.

Për të nëse kemi marrë njerëz të rinj dhe të moshës mesatare, një pjesë të famshëm, një pjesë më pak të famshëm, atëherë duhet të bëjmë disa Big Brother. Po ashtu duhet të marrim dhe ca të moshuar, të marrim dhe ca nga zonat rurale.

“Big Brother është tema e ditës kudo, se janë tema të shoqërisë. Big Brother duke i diskutuar bëhet një pretekst social në mënyrë që të zgjerohet debati.

Kjo shoqëri është shoqëri tolerante dhe ne duhet të pranojmë faktin se në fund të fundit kemi të bëjmë me njerëz. Mesazhi i Big Brother nuk është i parëndësishëm. Do të thotë se njeriu duhet të mbështetet tek vetja, për të fituar, për të ecur përpara”,-thotë Tushe./tirananews.al

ObserverKult

Gëzim Tushi

Lexo edhe:

DUHET TË REAGOHET, DEKLARATAT NË BIG BROTHER PO I FYEJNË MILIONA SHQIPTARË

Nga Ardit Rada

Gjithnjë e më shumë, cilësia e modeleve që ka ofruar ekrani shqiptar i tranzicionit për publikun, ka qenë i diskutueshëm.

Por prej më shumë se një muaji, i vetmi ‘reality show’ në vend duket se e ka lënë pa fjalë shumicën e publikut.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult