Gjurmët e At‘ Gjergj Fishtës në Lezhë (Video)

“Shtëpia e lindjes së At’ Gjergj Fishtës, shtëpizë muze, Monument Kulture i restauruar, por i kyçur, si dhe Kuvendi i Troshanit, ky është trekëndëshi Fishtjan në Lezhë.

Me studiuesin Dom Nikë Ukgjinin e botuesin e Fishtës Frano Kullin, risjellim në vëmendje vlerat kulturore dhe atdhetare të poetit e shkrimtarit tonë kombëtar At’ Gjergj Fishta.

Dom Nikë Ukgjini bën thirrje për rikthimin e vëmendjes së këtyre figurave si ushqim shpirtrore e frymëzim për politiken, e sotme. Ndërsa Kulli kujton 50 vite ndalim të veprës së Fishtës nga komunizmi, por edhe indiferencën 30-vjeçare në demokraci.

Për më shumë, ndiqni storien e përgatitur abcnews.al: