Hemingway: Gjëja më e dhimbshme është humbja e vetes duke e dashuruar dikë tepër!

ObserverKult ju sjell disa thënie të zgjedhura për dashurinë:

Nga të gjitha format e kujdesit, kujdesi në dashuri është ndoshta më fatali për lumturinë e vërtetë./ Bertrand Russell

Sa më e madhe dashuria, aq më e madhe është tragjedia kur dashuria të përfundojë./ Nicholas Sparks

Gjeje atë që e do dhe lëre të të vras./ Charles Bukowski

Kurrë mos ua mbyll buzët atyre që tashmë ua ke hapur zemrën./ Charles Dickens

Gjëja më e dhimbshme është humbja e vetes duke e dashuruar dikë teper, dhe duke harruar se edhe ju jeni gjithashtu të veçantë. / Ernest Hemingway

Ne humbim kohë duke e kërkuar dashurinë ideale, në vend se ta krijojmë dashurinë ideale./ Tom Robbins/ ObserverKult