Hepburn: Kjo është bukuria e vetme që nuk zbehet kurrë…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Eleganca është joshje, tërheqje, mister. Jo paraqitje. – Roberto Capucci

Stili është elegancë, jo ekstravagancë. – Giorgio Armani


Eleganca nuk është një cilësi e jashtme, por një mënyrë e përdorur nga shpirti për t’iu shfaqur botës. – Poulo Coelho


I pasur bëhesh, elegant lind. – Balzaku


Eleganca e vërtetë është ajo që përshtatet, por jo që nuk thyhet përballë modave. – Bianca Balti


Tregohu i thjeshtë e ji i rafinuar! – Laozi


I dua citimet sepse është kënaqësi të gjesh mendimet e tua, të shprehura me elegancë dhe autoritet nga dikush që konsiderohet më i madh se ti. – Marlene Dietrich


Njeriu elegant është ai, veshja e të cilit nuk bie kurrë në sy. – William Somerset Maugham


Ndjeshmëria është rroba më elegante dhe më e çmuar që intelegjenca mund të veshë. – Osho


Eleganca është ajo cilësi e sjelljes që transformon tërësinë e cilësisë së qenies në dukshmëri. – Jean Paul Sartre


Nëse kërkoni të shpjegoni botën, lijani elegancën rrobaqepësit. – Albert Einstein


Të dish të harmonizosh gjërat jo të bukura, ky është maksimumi i elegancës. – Jean Genet


Nëse nuk je elegant, të paktën ji ekstravagant. – Franco Moschino

Eleganca është e vetmja bukuri që nuk zbehet kurrë. – Audrey Hepburn.

Eleganca nuk përcaktohet vetëm nga ajo që vishni. Është mënyra se si kujdeseni për veten, si flisni, çfarë lexoni. – Carolina Herrera

ObserverKult

———————

Lexo edhe:

PASQYRAT REFLEKTOJNË BRENDËSINË TONË…

Pasqyrat reflektojnë dritën, e cila u lejon atyre të pasqyrojnë botën përreth tyre.

Në konceptet shpirtërore, drita është një simbol i fuqishëm i mençurisë dhe vetëdijes. Si pasojë, pasqyrat janë simbole dhe bartëse të së vërtetës dhe reflektojnë atë që është e vërteta jonë…

TEKSTIN E PLOTË E GJENI KËTU