Hygo: Je vetëm, por jo e vetmuar, kjo është dashuria!

Viktor Hygo:

“…Ti mund të japësh pa dashuruar, por kurrë nuk mund të dashurosh pa dhënë. Veprat më të mëdha të dashurisë janë bërë nga ata që zakonisht bëjnë veprime të vogla mirësie. Ne falim vetëm në masën sa dashurojmë.
Dashuria është t’a dish se edhe kur je vetëm, nuk do të jesh më kurrë e vetmuar, dhe lumturia më e madhe në jetë është bindja se dikush të do.”

/ ObserverKult