Ilir Paja: Harlisja erës

ilir paja

Poezi nga Ilir Paja

Kur i kacaviret reve i bën të ndjeshme
Si lotët.
E përshkon njeriun dhe ai mendon se
Krahët e mallit nuk janë hije e së shkuarës.
Si fëmijë rrotullohet rreth një peme.
Era gërvishet zonjushë kur degën
Tërheq si dita natën…
Troket në xham dashnor që kacaviret
Jashtë rrobave veshur.
Në mure hesht si hija mesditës
Që të djersijë aromë dielli
Kur mblidhet pjekur si frut.

ObserverKult

Lexo edhe:

ESENIN: GJALLË JE, TI MOJ NËNOÇKA IME?