Gruaja në të 40-tat është më e fortë, më e bukur, më e ndjeshme, më e çmendur…

Ato janë plot entuziazëm dhe ndjehen të lira të bëjnë zgjedhje, për të cilat më parë nuk ndiheshin mjaftueshëm të pjekura për të rrezikuar.

Tek to kuptohet që feminiliteti nuk është thjesht aty ku mund të shihni, por në emocionet dhe kujtimet që mbartin në zemër.

Gratë në të dyzetat përballen me seksualitetin në një mënyrë unike. Atyre nuk u bëhet shumë vonë për trupin dhe performancën.

Janë më të interesuara për intimitetin, në atë që mund të mbushë hapësira në dukje boshe. Në realitet ato tashmë janë të kompletuara me dashurinë për veten, që e kanë fituar me kalimin e kohës.

Po, ato që kanë arritur moshën 40 vjeç janë tashmë gra të ndryshuara. Gra që nuk veprojnë pa kontrolluar impulsin, që i japin vetes të drejtën për ta shijuar më shumë jetën.

Për të zgjatur një bisedë të mirë duke imponuar qëllime emocionale ose thjesht për të përmbushur një dëshirë, pa ndjenja faji, pa pritshmëri iracionale, pa gënjyer në dashuri.

Gruaja në të dyzetat e saj nuk e ngadalëson ritmin e intimitetit.

Mund të lexojë një libër me intensitetin e një momenti intim. Mund të shikojë një film dhe të bisedojë me të njëjtin intensitet.

Nuk ka një moment të caktuar për sensualitetin, sensualiteti është në çdo moment. Të hash mëngjesin nuk është thjesht një mëngjes, por ka identitetin e tij, ritualin e tij, një shijim të historisë së aromave të tij.

Të hash mëngjes me një grua 40-vjeçare është pjesë e kujtesës së saj, e zgjedhjeve të saj.

Gruaja 40-vjeçare, është më e çmendur se çmenduria sepse nuk ankohet.

Është edhe më e mençur se mençuria sepse nuk ka ndjenjë faji ditën tjetër.

Bukuria gjithashtu bëhet gjendje shpirtërore, shkëlqim në sy, temperament.

Bukuria është rezultat i elegancës së ideve, jo vetëm trupit dhe tipareve fizike.

Të qeshurat nuk janë më budallaqe por të vëmendshme dhe misterioze, duke treguar lavdinë e të qënit në gjendje të shijojnë gëzimin e papritur, larg prej idealizmave.

Ajo që e bën të shkëlqejë është dashuria për veten, edukimi, aftësia shprehëse në të folur.

Bukuria është përforcuar prej gjuhës së folur, humorit të mirë.

Bukuria është e përforcuar prej inteligjencës dhe mirësjelljes.

Pas moshës 40 vjeç nuk ka më “më vonë”. Gjithçka ndodh tani!

ObserverKult


e dashura
Enver Hoxha

Lexo edhe:

REFUZOI DASHURINË E ENVER HOXHËS, SI U VARROS E GJALLË GRUAJA SHQIPTARE

Shkrimtari Ylljet Aliçka ka treguar në librin e tij “Metamorfoza e një kryeqyteti” momentin e tmerrshëm të ekzekutimit të 22 burrave dhe një gruaje nga regjimi komunist i Enver Hoxhës.

Shkrimtari rrëfen në libër se 22 burrat nuk ndenjën në rresht për një përballë, siç e kërkonte rregullorja, por u bënë rreth, duke e mbrojtur me trupat e tyre atë grua, i vetmi faj i të cilës kishte qenë refuzimi i dashurisë së diktatorit Hoxha.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult