Kadare, Kapllani dhe Lleshanaku në listën e 100 librave “të domosdoshëm”

Tre autorë shqiptarë janë mes 100 librave që duhen lexuar nga Europa Lindore dhe Azia.

‘Calvert Journal’ ka kërkuar të bëjë një listë me emrat dhe titujt e domosdoshëm.
Dhe mes emrave si Kundera e Svetlana Alexsievich, janë edhe “Pallati i Ëndrrave” i Ismail Kadaresë.
Poashtu edhe “Ditar i shkurtër kufijsh” i Gazmend Kapllanit dhe “Hapësirë negative” Luljeta Lleshanaku.

Sipas ‘Calvert Journa’l, përzgjedhja është bërë duke pyetur shkrimtare, poete dhe akademike.

Lexo edhe: Rrëfimi i një shkrimtari “të ngrysur” që na sjell një Ismail Kadare plot humor: Alda Bardhyli tregon sfidat dhe ‘prapaskenat’

Ata që kanë ndihmuar të veçohen 100 libra nga Europa Qendrore e Lindore. Pastaj nga Rusia dhe Azia Qendrore të botuar në gjuhën angleze.

Ka mes 100 titujve letërsi klasike, fiksion, kujtime, rrëfime historike.

foto galeri
foto galeri