Kam dashuruar deri në çmenduri…

dashuria është

ObserverKult ju sjell disa thënie të zgjedhura për dashurinë:

-Dashuri. Je një vëllim në një fjalë, një oqean në një lot, një qiell i shtatë në një shikim, një stuhi në një psherëtimë, një vetëtimë në një prekje, një shekull në një sekondë./Martin Farquhar Tupper

-Kam dashuruar deri në çmenduri: ajo që të tjerët quajnë çmenduri, për mua është e vetmja mënyrë të dashuruari./ Françoise Sagan

-Dashuria e vërtetë duke qenë e pafundme dhe e amshuar, nuk mund të mbarojë përveçse në amshim./ Aldous Huxley

-Dashuria është çmenduria e të mençurit dhe mençuria i të çmendurit./Samuel Johnson

-Dashuria është gjëja më e fortë dhe më e brishtë që kemi./Vanessa Paradis

-Dashuria është për guximtarët, çdo gjë tjetër është kopje./Barbara Alberti

-Dashuria është poezia e shqisave./ Balzak