Hopkins: Gjej dikë që ta duash çmendurisht…

Nga: Anthony Hopkins:

“…Dashuria është pasion, obsesion, ka emrin e dikujt pa të cilin s’mund të jetosh. Unë them, “të merr koka erë”.
Gjej dikë që ta duash çmendurisht dhe që të të dojë edhe ty po aq shumë.
Si ta gjesh? Epo, harroje mendjen dhe dëgjo zemrën.
Unë s’po dëgjoj fare zemër këtu… Sepse e vërteta zemër është se, nuk ka asnjë kuptim të jetosh pa këtë.
Ta bësh udhëtimin dhe të mos biesh thellësisht në dashuri, atëherë s’ke jetuar fare. Por duhet të përpiqesh, sepse nëse s’je përpjekur, s’ke jetuar…”

(Fjalët e Hopkins në rolin e William Parrish në filmin “Takim me Joe Black”)

ObserverKult

Lexo edhe:

KHALIL GIBRAN: DASHURIA QË ËSHTË LARË NGA LOTËT, MBETET GJITHNJË E PASTËR DHE BESNIKE

dashuria nga khalil gibran

Khalil Gibran është një poet, shkrimtar dhe artist libanez. I lindur në qytetin Bsharri në veri të Libanit të ditëve të sotme, atëherë pjesë e Perandorisë Otomane, ai emigroi në Shtetet e Bashkuara, ku studioi art dhe filloi karrierën letrare. Në botën arabe, ai njihej si një rebel politik dhe i shkrimeve. Stili i tij romantik ishte zemra e rilindjes në letërsinë moderne arabike, sidomos proza poetike. Në Liban, ai njihet ende si një hero i letrave.

Libri “Profeti” i dha famën në botën anglishtfolëse. Ai është poeti i tretë më i shitur në botë pas Shekspirit dhe Laozit.

Në vazhdim mund t’i lexoni disa thënie të tij:

1.Nga dhembja kanë dalë shpirtrat më të fortë, karakteret më të mëdha janë djegur nga plagët.

2. Sjellja e mirë dhe të qenët njerëzor, nuk janë shenjë e dobësisë dhe dëshpërimit, por manifestojnë fuqi dhe vendosmëri.

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult

Lexo edhe:


“JETA ËSHTË E SHKURTËR, JETOJE. DASHURIA ËSHTË E RRALLË, RRËMBEJE. KUJTIMET JANË TË ËMBLA, RUAJI”

dashuria

Jeta është e shkurtër, jetoje. Dashuria është e rrallë, rrëmbeje. Zemërimi është i keq, largoje. Frika është e tmerrshme, përballoje. Kujtimet janë të ëmbla, ruaji. Kur jeta duket e padurueshme, duro. Sepse nuk e dini ende se çfare ju pret në anën tjetër të medaljes. Jeta është plot me mistere të panjohura, aventura dhe suksese të paarritura.

Tekstin e plotë e gjeni KETU