Khaled Hosseini: Në Afganistan ka shumë fëmijë, por nuk ka fëmijëri!

khaled hosseini martesa mëkati

Fëmijë. Mosha më e bukur e jetës… Ka aq shumë thënie për ta, për gëzimet, lojën, edukimin, arsimimin, prindërimin…ObserverKult ua sjell disa prej tyre:

Kush ka shumë virtyte është i ngjashëm me fëmijët. /Laozi

Fëmijët janë pa të shkuar. Ky është misteri i pafajësisë magjike në buzëqeshjen e tyre. /Milan Kundera

Fëmija që parashikon pasojat e një veprimi nuk është më fëmijë. /Stephen King

Fëmijët edukohen nga çfarë të rriturit janë, jo nga çfarë të rriturit thonë. /Carl Gustav Jung

Jeta e çuar dëm e prindërve, ka ndikim shumë të madh në sjelljen e fëmijëve të tyre./ Carl Gustav Jung

Nëse lexon në prani të fëmijëve ka gjasa që edhe ata të bëhen lexues./ John Lithgow


Bijtë kanë dëshirën rebele që të zhgënjehen nga gjërat që prindërit e tyre janë magjepsur. /Aldous Huxley

Nëse duam të dimë si t’i edukojmë mirë fëmijët, duhet të pyesim ata që nuk kanë. /Viktor Hygo

Fëmijët dinë diçka që pjesa më e madhe e të rriturve ka harruar. /Keith Haring

Fëmijët dhe budallenjtë thonë të vërtetën. /Thomas Fuller

Në shpirtin e fëmijës ka gjithmonë diçka që qesh. /Francesko De Sanctis

Vetëm fëmijët e dinë se çfarë kërkojnë. /Antoine de Saint Exupéry

Vjen një çast në jetën e brendshme familjare, ku fëmijët, me dashje apo pa dashje, bëhen gjykatës të prindërve të tyre. /Honore de Balzak

Dy janë gjërat jetëgjatë që mund t’u lëmë në trashëgimi bijve tanë: rrënjët dhe krahët. /Hodding Carter

Po të mos kishte fëmijë të palumtur, e ardhmja do të ishte e bukur dhe e sigurt. /Richard Adams

Në Afganistan ka shumë fëmijë, por nuk ka fëmijëri./ Khaled Hosseini

ObserverKult

______________________

Lexo edhe:

THËNIE PËR FUQINË E FJALËS: JEPI FUQI FJALËS, JO ZËRIT. SHIU RRIT LULET, JO BUBULLIMA!

Shkrimin e plotë e gjeni KËTU.