Kruja: Drejt përfundimit projekti për ndriçimin e kalasë

Ideja është që Kruja ta kthejë kalanë në destinacion turistik dhe gjatë mbrëmjes.

Lajmin e ka bërë të ditur ministrja e Kulturës e Shqipërisë, Elva Margariti.
Ajo thekson se me ndriçimin e kalasë qyteti të ofron një tjetër magji gjatë mbrëmjes.

“Një tjetër magji kishte Kruja natën, nën ndriçimin e ri.
Kjo nxjerr në pah edhe më tepër madhështinë dhe elementet e kalasë dhe ndërtesave në të”.

LEXO EDHE: NDRIÇOHET KALAJA E BERATIT, TANI MUND TË SHIHET MADHËSHTIA E SAJ EDHE NATËN

“E kënaqur që projekti i ndriçimit po shkon drejt përfundimit.
Kjo edhe më tepër teksa merrja miratimin dhe përshëndetjet nga banorë e turistë.
Kruja , shihet nga ata si element të krenarisë identitare”, shprehet Margariti.

Para afro 16 shekujsh e identifikuar si qendra e shtetit të Arbrit, kalaja e qytetit të Krujës, është ndërtuar mbi kodrën shkëmbore.
Ka lartësi prej 557 metra.
Flamuri ynë kombëtar u ngrit pikërisht aty për herë të parë në 28 nëntor 1443 Skënderbeu.

Një sërë kalash të tjetra janë nënshtruar projektit të ndriçimit.
Vlejnë të theksohen e Beratit, e Rozafës në Shkodër. Atyre kështu u kthehet madhështia edhe gjatë mbrëmjeve./ATSH

__________________

Lexo edhe:

KRUJA: TËRMETI I FUQISHËM, DËMTOHET KALAJA

Tërmeti i fuqishëm 6.3 ballë që goditi vendin ka lënë pasoja jo vetëm në njerëz, por edhe në dëme të mëdha materiale.

Mes shumë ndërtesave të që u dëmtuan nga goditja shkatërruese e tërmetit, kanë qenë edhe objektet historike.

Kështu pas mureve të kalasë së Durrësit, Kruja u dëmtua edhe në kala.
Lajmin e gjeni KETU