Kundera: Nuk mund të jeni të dashuruar dhe të mençur në të njëjtën kohë!

Milan Kundera

Thënie të zgjedhura për dashurinë nga shkrimtari i shquar Milan Kundera:

“Ja dhash asaj zemrën, por ajo e donte shpirtin tim.”

“Ju nuk mund të jeni të dashuruar dhe të mençur në të njëjtën kohë.”

“Të bësh dashuri me një grua dhe flesh me një grua janë dy pasione të ndara, jo vetëm të ndryshme, por edhe të kundërta.”

“Dashuria nuk e ka nevojën për ta ndjerë dëshirën për çiftim ( një dëshirë kjo e cila zgjerohet në një numër të pakufizueshëm të grave), por e ka dëshirën për gjumin e përbashkët (një dëshirë kjo e cila limitohet vetëm tek një grua.)”

“Dashuria është përgjërimi për gjysmën e vetes tonë të cilën e kemi humbur.”/ ObserverKult