Bukowski: Kur dashuria bëhet urdhër, urrejtja mund të jetë kënaqësi…

bukowski - gjithmonë

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Charles Bukowski:

Duhet të jetoni me njerëz të gabuar për të vlerësuar vlerën e atyre që janë të drejtë kur t’i takoni.

Problemi i kësaj bote është se njerëzit inteligjentë janë plot dyshime, kur idiotët janë të mbushur me vetëbesim.

Besimi është i mirë për ata që e kanë atë. Vetëm mos e ngarkoni atë tek unë. Unë kam më shumë besim në hidraulikun tim se në qenien e sipërme.

Kur dashuria bëhet urdhër, urrejtja mund të jetë kënaqësi.

Shpirti i lirë është i rrallë, por kur e takoni, e njihni. Kjo për shkak se ndihesh bukur, shumë bukur kur je pranë saj.

Është e mundur të duash një person nëse nuk e njeh shumë mirë.

Nëse keni sukses në mashtrimin e dikujt, nuk do të thotë se ai është budalla. Kjo thjesht do të thotë se ai ju beson më shumë se sa meritoni.

Bukuria nuk është asgjë, nuk qëndron. Nuk e dini sa me fat jeni të jesh i shëmtuar, sepse nëse u pëlqeni njerëzve, e dini se kjo ka të bëjë me diçka tjetër.

Vetmia më forcon: pa atë unë jam sikur nuk kam ushqim dhe ujë. Çdo ditë pa atë unë bëhem më i dobët. Unë nuk jam krenar për vetminë time, por jam i varur nga ajo./ ObserverKult

LEXO EDHE: Për dashurinë, jetën dhe ëndrrat… 25 thënie nga Paulo Coelho