“Kur ikja larg, drejt teje vija” poezinë e Dritëro Agolli e lexon Rudina Papajani

Poezi nga Dritëro Agolli

Kur ikja larg drejt teje vija
kur vija afër ikja larg
për dreq më trembte largësia
dhe afërsia bëhej çark

As e kuptoja si të desha
një mjegull pus një çmenduri
si një poet që shkruan vjersha
dhe ndez një shkrepse dhe i bën hi

Dhe ndoshta kjo ish dashuria
e çakërdisur kuturu…
për dreq më trembte largësia
dhe afërsia gjithashtu.

*Titulli i origjinalit: “Mjegulli i dashurisë”

ObserverKult


Lexo edhe:

UNË VIJ NGA NJË VEND I VOGËL, ZONJË”, POEZINË E AMARILDO PREGAPUCËS E LEXON RUDINA PAPAJANI