“Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë”, kënga e propozuar për himn nga ish-presidenti, Ibrahim Rugova

Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë është këngë patriotike e kënduar në kohën e Rilindjes.

Pas çlirimit të Kosovës në vitin 2000, një version i këndimit, komponuar nga Rauf Dhomi është propozuar nga ish-presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova si himn i Kosovës.

ObserverKult ua sjell tekstin dhe një variant të kënduar të himnit të propozuar nga Rugova:

Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë

Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë,
Kur ka ra kushtrimi n’Kosovë,
Janë bashku qytete, katunde
Dhe bjeshkët me malësorë.

Mirë luftojkan Pejë e Gjakovë,
Mirë luftojkan Pejë e Gjakovë,
Mirë luftoi Prizreni, Prishtina e Llapi me Rugovë,
Mirë luftoi Prizreni, Drenica e Llapi me Rugovë.

Ç’na u mbush kjo tokë me dëshmorë,
Ç’na u mbush kjo tokë me dëshmorë,
Të na rrnojë e jona Kosovë, të na rrnojë o përgjithmonë,
Të na rrnojë e jona Kosovë, të na rrnojë o përgjithmonë.

=-===========================

Lexo edhe:

ALI PODRIMJA: UNË, BIRI YT, KOSOVË