“Made in Italy”, filmi autobiografik i luajtur nga Liam Neeson me djalin e tij

‘Me një vendndodhje të mrekullueshme, njerëz të bukur dhe histori të njohur’, kështu karakterizohet filmi “Made in Italy”.

Prodhuar nga Pippa Cross dhe Sam Tipper-Hale “Made in Italy” është një komedi që të ngrohë zemrën, e vendosur në Toskanën e lavdishme, për artistin londinez Robert (Liam Neeson) i cili kthehet në Itali me djalin e tij të larguar Jack (Micheál Richardson) për të shitur shtëpinë që trashëguan nga gruaja e tij e ndjerë.

Asnjëri nuk pret ta gjejë vilën dikur të bukur në një gjendje të keqe. Rinovimet shkojnë keq dhe babë e bir e gjejnë veten në mosmarrëveshje, jo për herë të parë. Mungesa e përvojës së Robertit e bën atë të kërkojë ndihmë nga disa vendas, por për Jack, gjendja e shtëpisë duket se pasqyron kërkimin e tij për kujtime të kohërave më të lumtura me nënën e tij.

Ndërsa Robert dhe Jack rivendosin me zell vilën në lavdinë e saj të mëparshme, babai dhe djali gjithashtu fillojnë të rregullojnë marrëdhëniet e tyre.
E ardhmja tani mund të duket krejt ndryshe dhe t’i befasojë të dy.
Në film interpretojnë Liam Neeson (Thief i ndershëm, Lista e Schindler, Dashuria në të vërtetë), Micheál Richardson (Ndjekje e Ftohtë, Big Dogs), Valeria Bilello (Curon, Sense8) dhe Lindsay Duncan (I talentuar, rreth kohës). MADE IN ITALY është debutimi regjisor dhe skenarist për James D’Arcy (Cloud Atlas, Dunkirk).