Marjeta t’përpiu me sy!, vargjet e Çun Lajçit për Rikard Ljarjen

Çun Lajçi, aktor i madh dhe i njohur i skenës dhe ekranit i ka kushtuar disa vargje njohjes me aktorin tashmë të ndjerë Rikard Ljarja.

*Ti arti i zemrës sime*
( R.i.p Rikard Ljarja)

Kam ardhë natën
e dritë Tirana m’u ka ba
n’Myslim Shyri kur t’kam taku
viteve t’hershme t’skamjës
e t’vonshme t’kamjës pak
Ti yll i skenës i fjalës
art n’tel zemre që s’harrohesh
sonte e njiqind vjet
Shkodrançe m’ke pritë
a je burrë
t’paça me nder
rugovisht këthye ta kam
e çua m’ke n’konak
Zemrën shtrua n’sofër ma ke
me nji gotë raki
për Kosovën ngrykë jemi marrë
Kur folë kemi për artin n’ballë m’ke puthë
për Bekimin Farukun Melin
s’jemi ngi me Fishtën
zanin n’lahutë fort ma ke dashtë
Edhe nji si ti Oson se ngjallë as vajin e Avdisë
se vajton n’Vraninë
burrnisht n’Pogradec ma pate thanë
Marjeta t’përpiu me sy
fishtjan je vet edhe shkodran
pse ti se qanë Lahutën e Mrizin si ky
Dy herë s’bahet e mira moj e marrë
tue qeshë sa herë i ke thanë
Sonte paske ikë të Bujari Rikard
udhën e paç të mbarë
Unë s’paskom pse me ardhë
n’Myslim Shyri
ti s’qenke ma n’Tiranë

Prishtinë 21.04.2020