Mazzantini: Çka don me thanë me dashtë?

dashtë ...

Çka don me thanë me dashtë?
A din gja ti ?
Për mue me dashtë
asht me mbajtë frymën e tij mes krahësh,
dhe me e kuptue
pse çdo zhurmë tjetër asht shue…

Përshtati në shqip: Arjola Zadrima