Mehmet Kraja: Kërcënimi më i madh gjuhës shqipe i vjen nga braktisja e folësve …

Mehmet Kraja

Nga Mehmet Kraja

Jo nga mosdija, jo nga mosnjohja; jo nga shkencëtarët sharlatanë ose nga “budallenjtë e etimologjive”; as nga mungesa e kulturës gjuhësore, as nga dogma e standardit.

Kërcënimi më i madh gjuhës shqipe i vjen nga braktisja e folësve të saj!

ObserverKult


Lexo edhe:

VAID HYZOTI: KURRË NUK DO TË JESH E IMJA…

Poezi “Kurrë nuk do të jesh e imja…” nga Vaid Hyzoti


Kurrë nuk do të jesh e imja, ndonëse duhemi aq shumë,
Kurrë nuk do të prek e të frymoj poreve të lëkurës tënde të
brishtë,
Kurrë s’do t’i pi sytë e tu të thellë,
Kurrë nuk do të të thith gjoksin tënd të fildishtë!
Kurrë s’do të mbytem në humnerën ku shuhet çdo burrë,
Kurrë nuk do krenohem për rënkimin e orgazmave,
Kurrë nuk do të fryjë flokëve kur të fshihem në gushë,
Kurrë nuk do çmendem e të them në vesh fjalët e të marrëve.
Nuk do gëzojmë bashkë, se unë nuk jam i plotë,
Nga vetja dhashë gjithçka dhe mbeta me gjysmë zemre.
Dhe ti më je aq larg në vite e në vende
Më ktheve gati krejt një pako mungese.
Më bëre të besoj se vetëm shpirti duhet,

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:


fatmir r. gjata

FATMIR R. GJATA: RA BUST I DIKTATORIT

Poezi nga Fatmir R. Gjata

Ra bust i diktatorit edhe e hoqën zvarrë
Kush qiellit ulërinte, kush mbeti duke qarë
Liri o Zot liri, bërtisnin nëpër shesh
Po s’di pse u bë hije edhe jeton mes nesh.

Ra bust i diktatorit dhe kush nuk pat mëshirë
Në flakë u dogjën libra me ankth e me dëshirë
Po çfarë nuk ish e shkruar na mbeti si dhuratë
Të jemi si gjithë bota thërrisnin atë natë.

Ra bust i diktatorit në bronx e në metal
Dhe ndoshta e kanë shkrirë e hedhur në moçal
Por diktaturat dihen jetojnë edhe më pas
Në shpirtrat e padukshëm me ankth edhe maraz.

Ra bust i diktatorit po ngrenë prapë shtatore
Për mbretër edhe princa, për doke zakonore
I ngrenë dhe këngë që kush si ka zili
Njëlloj me rënë në luftë, përmbi bajloz të zi.

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult