Meksi sjell “Diktatori në kryq”, rrëfim për pushtetin dhe vetminë

“Diktatori ne Kryq” eshte romani me i ri i shkrimtares Mira Meksi, e cila  ka krijuar personazhin mbështetur mbi ish diktatorin Enver Hoxha. Ne kete roman ajo  vendos ne peshore tiparet e nje njeriu te pushtetshëm. Por pushteti per diktatorin kthehet edhe ne kryqin e tij.

Per autoren e njohur  realiteti per shkrimtaret shqiptare eshte i vështirë. Kjo per faktin se edhe leximi i librave  gjate viteve te fundit ka njohur rënie te ndjeshme.

Mira Meksi nuk e fsheh faktin se edhe me e vështire eshte situate ne Shqiperi per grate shkrimtare. Shqetësimi kryesor i saj eshte diferenca e madhe ne promovim mes autoreve burra dhe grave./visionplus