Mihal Hanxhari: S’vdes se jeton ti

(Fragmente)

Unë jam si urë një urë që s’lodhet kurrë
Shtrirë përmbi gurë mbi ujra nën yje
Përkulur jam si urë përjetë mbi një lumë
Lumi im i vetëm si yjet që s’kanë emër
……

Kurgjë s’kam humbur kurgjë s’kam ndarë
Atë që më ke dhënë e kam më thellë se dhembja

Ajo që më ke dhënë zbret me diellin në det
Po dielli humbet ajo ishte deti vet
Vala e rënditur në ritmin e një shpirti
Që sheh varkën e vdekjes të ik e të vij
Dhe qëndroj qëndroj dhe s’vdes se jeton ti.