Mos kërko të të dua…, poezi nga Flutura Açka

Mos kërko të të dua,
një grua fillon nga nevoja e të bërit grua.

Mos zgjo ujëra të fjetur,
që as dehur,
udhë limfe nuk kanë gjetur.

Ti burri me pamje dashnori,
pa nisur,
pamundësia mundësinë ta mori.

Heshtim më mirë,
të pathënat janë më të bukura,
fshehur shpirtit,
humbësirë.

27 shkurt 2015

ObserverKult

—————————

LEXO EDHE:

Flutura Açka: Liria e keqkuptuar

Poezi nga Flutura Açka

Gruaja,
asht shakull me bajt,
thotë Kanuja.

Burri,
asht fryma, hija, seksi,
grushti dhe huri.

Trazuar
n’pendesën e brinjës së shkulur,
n’betejën e moskuptimit të përjetshëm,
të Lirisë së keqkuptuar,
burrë e grua.

Shpesh,
sa shpesh, keqkuptimi,
merr trajtë të pandreqshëm gabimi.

POEZINË E PLOTË E GJENI KËTU