Murteza Osdautaj: Mendime

Të mbetesh në lojën e përjetshme Të lundrosh në detin e amshueshëm të ëndrrave E vargun e shpresave ta varësh rreth qafës si hajmali Të futesh nën strehën e shtëpisë e të të pikojë pika

Vlojnë nga harbimi, nga etja, nga zjarri
Të vijnë në dritare dhe duan të hyjne brenda si Zeusi
As s’smund t’i zaptoj, nuk i lidhë dot as smund t’i ndali
Mendime të çmendura, hujnike, deliriante, si prushi….

LEXO EDHE: MURTEZA OSDAUTAJ: TË MBETESH FËMIJË