Myfarete Laze & Federik Ndoci: Me ty vashë ulem e rri… (teksti dhe muzika)

Teksti i këngës “Bylbyll në pranverë” e kënduar nga Myfarete Laze dhe Federik Ndoci

Ti bylbyl-o në pranverë
gjithfar’ kang’sh je tu me knu’

porsi sot ti asnjiherë
lulet tueja i ke ndrru’

I ke ndrru, tuj këndu’

Zanin tand me ambëlcim
gjithnji vjen tuj e shpeshtu’

lule m’lule në agim
vjen bylbyl ti me pushu’

Me pushu’, tuj fluturu’

Kanarinë e gardalinë
ty bylbyl venin ta l’shojnë

me ty vashë ulem e rri
nisi kangën e këndoj

Të këndoj kurrë s’t’pushoj

ObserverKult

—————

Lexo edhe:

MYFARETE LAZE: LULET E MAJIT (TEKSTI DHE KËNGA)

Një ditë të bukur maji unë të hetova
mshehë ndër gema t’shpeshta tek një lule
me ëndje n’zemër të kundrova
deri sa një ditë në dorë m’u përkule

Por tashma je vyshkë e s’ke ma erë
gjethet e tua ma për mu s’kanë vlerë
nuk je lulja e bukur e ditës majit
por je lulja n’zemër time t’vajit

Ishe ti ma e mira ndër lule të tjera
lule e bukur  mbushur plot me lule
pse fletë e tua lule i ka marrë era
pse kaq shpejt n’pranverë ndërrove fytyrë

Por tashma je vyshkë e s’ke ma erë
gjethet e tua ma për mu s’kanë vlerë
nuk je lulja e bukur e ditës majit
por je lulja n’zemër time t’vajit