Ndershmëria është një dhuratë e çmuar. Mos e prit nga njerëz të pavlerë!

ObserverKult ua sjell disa thënie të Warren Buffett:

Kurrë mos e mat thellësinë e lumit me të dyja këmbët.

Rregulli i parë: mos humb! Rregulli i dytë: mos harro kurrë rregullin e parë.

Ndershmëria është një dhuratë e çmuar. Mos e prit nga njerëz të pavlerë.

Çmimi është çfarë paguan. Vlera është çfarë merr.

Nëse blen gjëra që s’të duhen, shpejt do të shesësh gjërat e domosdoshme.

Të investosh është e thjeshtë, por s’është e lehtë.
 
Opinioni publik nuk është zëvëndësuesi i mendimit.

ObserverKult


gëte lamtumirë

Lexo edhe:

THËNIE NGA GËTE: NJERIU ME VLERA NDIHET NË SIKLET KUR VLERËSOHET NGA BUDALLENJTË…

ObserverKult ua sjell disa nga thënie nga Gëte:

Sjellja është një pasqyrë ku secili shfaq imazhin e vet.

Nga të gjithë hajdutët, budallenjtë janë më të dëmshmit. Ata na vjedhin njëherësh edhe kohën edhe humorin.

Veç kush jep është i gëzuar.

Mos mendo se sheh ngaqë i mban sytë hapur.

Njeriu me vlera ndihet në siklet kur vlerësohet nga budallenjtë.

Mirësjellja është zinxhiri i artë përmes të cilit shoqëria qëndron e bashkuar.

Kur nuk zotërojmë më vetveten, na mungon çdo gjë.

Askush nuk është më skllav se ai që beson se është i lirë pa qenë.

Më mirë të gabohesh mbi miqtë e tu se t’i gënjesh ata.

Edhe vetë varfëria, kur është e pa merituar, na bën krenarë.

Kush është gjallë duhet të jetë gjithnjë gati për ndryshime.

Më thuaj me kë rri të të them kush je, dhe nëse e di me çfarë merresh mund të them çfarë mund të bëhesh.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult