Thënie për nënën: Nëna është personi i vetëm në botë që të do para se të të shohë!


Nëna, qenia më e dashur e kësaj bote.
ObserverKult ua sjellë disa thënie të autorëve të ndryshëm:


“Jeta fillon duke u zgjuar dhe dashuruar fytyrën e nënës!” – George Eliot

“I lumtur është djali besimi i të cilit te nëna mbetet i pandryshuar!” – Louisa May Alcott

“Dashuria e nënës është karburanti që lejon një person të thjeshtë për të arritur të pamundurën!” – Marion C. Garretty

“Gjithçka që jam apo shpresoj se do të jem, ia kam borxh nënës time engjëllore!” – Abraham Lincoln

“Dashuria e nënës është paqja. Nuk ka nevojë të fitohet, nuk ka nevojë të meritohet!” – Erich Fromm

“Nëna është emri i Zotit në buzët dhe zemrat e fëmijëve të vegjël!” – William Makepeace Thackeray

“Në veshët e një fëmije, fjala “nënë” është magjike në të gjitha gjuhët!” – Arlene Benedict

“Ka mijëra gra, por vetëm një nënë!” – Proverb bolivian

“Nëna: çdo dashuri fillon dhe përfundon atje!” – Robert Browning

“Fati i ardhshëm i një fëmije, është gjithmonë rezultat i punës së nënës së tij!” – Napoleon Bonaparte

“Zemra e nënës është një humnerë e thellë, në fund të së cilës gjithmonë do të gjesh falje.” – Honore de Balzac

“Nëna është drita e shtëpisë!” – Proverb shqiptar

“Dashuria e nënës nuk vjetrohet kurrë!” – Seneka

“Fëmijët janë spirancat që mbajnë nënën gjallë!” – Sofokliu

Zoti nuk mund të ishte kudo, prandaj i krijoi nënat!/Proverb hebraik

“Nëna është personi i vetëm në botë që të do para se të të shohë!” – Johann Heinrich Pestalozzi/

ObserverKult

Kliko edhe:

PREKESË: SI E HUMBËN JETËN ANITA BITRI, E BIJA E SAJ DHE NËNA