Nëse doni të mbani një sekret, duhet ta fshehni atë nga vetja…

ObserverKult ua sjell disa thënie të George Orwellit:

Kush e kontrollon të kaluarën kontrollon të ardhmen. Kush kontrollon të tashmen kontrollon të kaluarën.

Nëse liria do të thotë asgjë për dikë, kjo do të thotë e drejta për t’u treguar njerëzve atë që ata nuk duan të dëgjojnë.

Fuqia është në grisjen e mendjeve njerëzore në copa dhe bashkimin e tyre përsëri në forma të reja të zgjedhjes suaj.

Thelbi i të qenit njerëzor është se njeriu nuk kërkon përsosmëri.

Nëse doni të armiqësoheni me ndokënd, thuani se të këqijat e tij janë të pashërueshme.

Në tërësi, qeniet njerëzore duan të jenë të mira, por jo shumë të mira dhe jo mjaft të mira gjatë gjithë kohës.

Nëse doni të mbani një sekret, duhet ta fshehni atë nga vetja.

Përballë dhimbjes nuk ka heronj.

ObserverKult