“Nëse një ditë do të kesh dëshirë të qash…”, Engjëllushe Alla lexon vargjet e Gabriel García Márquez

Gabriel García MárquezNëse një ditë…

Nëse një ditë do të kesh dëshirë të qash, telefonom:
Nuk premtoj të të bëj të qeshësh por mund
të qaj me ty.

Nëse një ditë do t’ia dalësh të ikësh,
mos hezito të më telefonosh:

Unë nuk premtoj të të kërkoj të qëndrosh,
por unë mund të vi me ty…

Nëse një ditë nuk do të flasësh me askënd:
më telefono: do të heshtim…

Por nëse një ditë ti më telefonon
dhe unë s’të përgjigjem,
eja duke vrapuar tek unë:
sepse sigurisht do të kem nevojë për ty!

Përktheu: Faslli Haliti


Lexo edhe:

BORGES: VEÇ MUJ ME T’DASHTË ASHTU SIÇ JE…

ObserverKult