Nils Ferlin: Dashuria vjen, dashuria shkon…

Dashuria vjen dashuria shkon
ligjet e saj askush s’mund t’i di
po dimër e verë zemra me ty do qëndron
në çdo ditë timen me ty do të rri

Zemra ime është e jotja
zemra jote është e imja
dhe prapë kurrë s’ta dorëzon
Lumturia ime është e jotja
Lumturia jote është e imja
dhe loti është imi kur ti loton

Dashuria është jashtëzakonisht e fortë
dhe askush në botë s’e nënshtron
trëndafilat dalin nga toka e fortë
si dielli errësirën që pushton

Zemra ime është e jotja
zemra jote është e imja
dhe prapë kurrë s’ta dorëzon
Lumturia ime është e jotja
Lumturia jote është e imja
dhe loti është imi kur ti loton

Përktheu: Qerim Raqi

ObserverKult