Një burrë bën atë që mundet. Një grua bën atë që një burrë nuk mund ta bëjë dot…

Thënie për dashurinë, gruan dhe poezinë!

“Nëse je duke kaluar një çast të vështirë, vazhdo përpara, i keq është çasti, jo ti./Spinoza

“Të jesh me ty apo të mos jesh me ty, është matje e kohës për mua”./ Jorge Luis Borges

“Shiu seç ka një të fshehtë të vagëllimtë, diçka si dremitje magjepsëse dhe të ëmbël, një muzikë përvuajtëse zgjohet me të dhe bën të shpërgjumet vetë shpirti i peizazhit.”/ Federico Garcia Lorca

“Thuhet se poeti është terapeut i madh. Në këtë kuptim puna poetike është njësoj si yshtja, domethënë sikur të bësh magji, ndryshe, të përtërish. Të shkruash një poezi do të thotë të shërosh plagën e thellë, plagosjen e rëndë. Sepse të gjithë jemi të plagosur.”/ Alehandra Pizarnik

“Derisa të ketë qoftë edhe një grua të bukur, do të ketë poezi”/ Gustavo Adolfo Bequer

“Një burrë bën atë që mundet. Një grua bën atë që një burrë nuk mund ta bëjë dot.”/ Isabel Allende

“Kur vdes, nuk e di se je duke vdekur dhe nuk vuan për atë gjë. Vuajtja është për të tjerët. E njëjta gjë ndodh edhe kur je budalla.”/ Albert Einstein

“Pasioni për burrin është një përrua, për gruan është një greminë.”/ Concepcion Arenal

/ObserverKult