Nuk duhet patur turp nga dështimi, por nga mungesa e guximit…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Dështimi është sukses nëse arrijmë të nxjerrim mësim prej tij./ Malcolm Forbes

Gjëja që e dallon njeriun e talentit nga njeriu i suksesit është një grumbull me punë të lodhshme./ Stephen King

Suksesi është vdekja e intelektit dhe e imagjinatës./ James Joyce

Suksesi nuk të ndryshon, fama po./ Whitney Houston

Suksesi nis nga vullneti i individit./Napoleon Hill

Nuk duhet patur turp nga dështimi, por nga mungesa e guximit./ Paula Gosling

Nuk e di se cili është çelësi i suksesit, por çelësi i dështimit është të përpiqesh t’u pëlqesh të gjithëve./Herbert Bayrad Swope

Kam tentuar. Kam dështuar. S’ka rëndësi. Do të tentoj sërish. Do të dështoj sërish. Do të dështoj më mirë./ Samuel Beckett

Njeriu që nuk ka dështuar kurrë, nuk mund të jetë i madh. Dështimi është testi i vërtetë i madhështisë./ Herman Melville

Nuk kam dështuar, thjeshtë kam zbuluar dhjetëmijë mënyra që nuk funksionojnë./ Thomas Alva Edison

Suksesi është aftësia për të kaluar nga një dështim në tjetrin pa e humbur entuziazmin./ Winston Churchill

Njerëzit nuk kujtohen për numrin e dështimeve, por për numrin e sukseseve./ Thomas Alva Edison

Mungesa e ndershmërisë është shkaku kryesor i dështimit në çdo fushë të jetës./ Napoleon Hill

Të gjithë pohojnë se dashuria është e rëndësishme, e megjithatë jemi të bombarduar nga rastet e dështimit të saj./ Bell Hooks

Nuk mjafton vetëm suksesi ynë, duam edhe dështimin e të tjerëve./ Gore Vidal

Asgjë nuk dështon ashtu si suksesi, pasi ne nuk mësojmë prej tij; ne mësojmë vetëm nga dështimi./ Kenneth Boulding

ObserverKult


Lexo edhe:

“AFTËSIA PËR TË MOS U ZHGËNJYER PAS DËSHTIMIT UA SJELL SUKSESIN”, 24 THËNIE MOTIVUESE

Ju ftojmë të lexoni disa thënie motivuese që ObserverKult sjell për ju:

1.E vetmja gjë që ju pengon nga arritja e asaj që doni, është historia që vazhdoni t’i tregoni vetes”. Toni Robins

2. “Njeriu që ka arritje në jetën e tij bën shumë gabime, por ai nuk bën kurrë gabimin më të madh nga të gjithë – të mos bërit asgjë”. Benxhamin Frenklin

3. “Hapat që në fëmijëri kanë rëndësi, për aq kohë sa jeni duke ecur përpara. Ju mblidhini të gjitha bashkë, dhe një ditë kur të hidhni vështrimin pas do të habiteni se ku mund të mbërrini”. Kris Gardner

4. “Nëse mendoni se jeni shumë i vogël për të pasur ndonjë lloj ndikimi, provoni të flini në shtrat me një mushkonjë”. Anita Rodik

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult