Nuk po kërkoj supe për të qarë…jam grua tjetër!

fshije lotet

Unë po kërkoj dy supe për të qarë ose dikë që të më thajë lotët…

Jam një grua e kohërave të tjera. Jo kohëve të lashta. Por e kohëve të esencës.
Nuk kërkoj gjëra të mëdha, por pres momente të mëdha.
Kam mësuar se vetmia nuk është një fatkeqësi.
Vetëm nëse dini të jeni vetëm, mund ta dini vlerën e një dashurie. Sepse shumë dashuri janë vetëm një alternativë ndaj mërzisë.
Dhe përfundojnë duke u bërë më keq se vetë mërzia…

Angelo De Pascalis

ObserverKult

———————————————-

Lexo edhe:

Shakespeare: Dashuria e vërtetë fillon kur jemi të gatshëm të japim gjithçka pa kërkuar asgjë

Lexo edhe:

Elton Deda: U ktheva prapë unë ta kërkoj (teksti dhe kënga)

Larg saj koha vrapoi
u ktheva prapë unë ta kërkoj
Sa doja, nga gjumi ta zgjoj
Ta zgjoj.

Ti je kristal
i çmuar i rrallë
ndjenjën ke zjarr
me djeg në damar.

Kliko për tekstin e plotë KETU

ObserverKult

———————————————-

Lexo edhe:

Amaneti i Havzi Nelës, para se ta varnin: Kam 910 lekë dhe kërkoj t’i jepen nënës…

Më 9 gusht 1988 ministri i Punëve të Brendshme, Hekuran Isai, nxori urdhrin për ekzekutimin e vendimit të gjykatës, me varje në litar të Havzi Nelës, më 10 gusht ora 3.30.
Ky urdhër mbërrin në Degën e Punëve të Brendshme Kukës.
Ekzekutimi u bë publik te sheshi i agjencisë së udhëtarëve në Kukës. Kufoma qëndroi ashtu për të ngjallur frikë.
Në fjalën e fundit, Havzi Nela tha:

“I keq kam qenë dhe ashtu po shkoj. Të këqijat e mia i mora me vete. Kërkoj që të afërmit e mi të trajtohen mirë, mos të merren nëpër këmbë. Kam 910 lekë dhe kërkoj që këto t’i jepen të afërmve të mi (nënës)”.
Dega e Punëve të Brendshme informonte sekretarin e parë të Komitetit të Partisë së Punës në Kukës, Miti Nito, se varja e Havzi Nelës kishte ndikuar në rritjen e vigjilencës ndaj “elementit armik”, por të dhënat thoshin se veprimi nuk ishte miratuar nga populli në mënyrën që ata prisnin.

Tekstin e plotë e gjeni KETU