Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit…

Alberto Moravia

ObserverKult ua sjell disa thënie të Walter Bagehot:

Për të pasurit varfëria është anomali: nuk arrijnë të kuptojnë se përse të uriturit nuk i bien ziles që dikush t’u sjellë ushqimin.

Është më mirë të mos kesh vese dhe është keq të mos kesh tundime.

Kënaqësia më e madhe në jetë është të bësh atë që njerëzit të thonë që s’mund të bësh.

Meshkujt që nuk joshin femra, do të jenë pre të femrave që joshin meshkuj.

Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit.

ObserverKult