Njeriu i mençur nuk shqetësohet për gjërat që s’mund të ketë

adriana myrtaj: gruaja

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Urtësia është për shpirtin si shëndeti për trupin./ François de La Rochefoucauld

Heshtja është urtësi, kur të folurit është marrëzi./ William Penn

Falja është hakmarrja e të urtit./ Christian Wernicke

Smirëziu flet keq për të mirët; budallai, për të mirët e të këqijtë; i urti nuk flet keq për askënd./ Michele Colombo

Njeriu i urtë flet pak e bën shumë./ Konfuci

Kush është i urtë nuk merret me llafe; kush merret me llafe nuk është i urtë./ Laozi

Njeriu i mençur nuk shqetësohet për gjërat që s’mund të ketë./ George Herbert

Është e lehtë të dukesh i urtë, mjafton të jetosh gjatë, të thuash pak e të bësh akoma më pak./ P. D. James

Nëse do të drejtosh me urtësi, do të të binden me kënaqësi./ Thomas Fuller

ObserverKult

Përgatiti: L.F-ObserverKult


Epikuri jetoi në vitet 341-270 Para Krishtit, dhe shkroi më shumë se 300 vepra gjatë jetës së tij. Megjithëse shumica e tyre kanë humbur, ajo që mbetet prej filozofisë së Epikurit, është e mbushur me njohuri të përjetshme.

Lexo edhe:

URTËSIA E EPIKURIT: MË MIRË I MENÇUR E FATKEQ SESA BUDALLA E FATLUM!

Themeluesi i shkollave të filozofisë, Epikuri, ishte njëherit edhe autor i një fiolozofie etike të miqësisë.

Filozofia e Epikurit ishte një sistem i plotë dhe i ndërvarur, që përfshinte pikëpamje të qëllimit të jetës dhe një teori empiriste të dijes.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult