Po ta gjykojmë me kujdes, vdekja nuk është aq serioze sa martesa…

Hugo von Hofmannsthal, është një prej poetëve, dramaturgëve dhe  eseistëve më të mëdhenj evropianë të shekullit XX-të.

Hugo ka lindur me 1 shkurt 1874 në Vjenë, Austri, ndërsa ka ndërruar jetë me 15 korrik 1929 në Vjenë, në moshën 55-vjeçare.

Ndër veprat, më e shquara dhe ndikuesja ne letrat gjermane dhe evropiane mbetet “Një letër”. Kjo vepër dëshmon krizën vetjake të autorit në kohën kur vendosi të braktisë poezinë…

ObserverKult ua sjell disa thënie të Hugo von Hofmannsthal:

Po ta gjykojmë me kujdes, vdekja nuk është aq serioze sa martesa.

Së pari duhet të jesh i aftë të dashurosh që pastaj të kuptosh se trupi dhe shpirti janë një gjë e vetme.

Një pendë mund të gdhendë një shkëmb, nëse është dora e dashurisë që e drejton.

Mosha e njeriut parë nga brenda është rini e përjetshme.

Miqtë e mirë nuk janë as shumë as pak, por mjaftueshëm.

Një sasi e konsiderueshme krenarie është një përbërës i domosdoshëm i një gjeniu.

Gjithçka që besohet ekziston, dhe është vetëm kjo.

Siç dëgjojmë duam të na dëgjojnë.

Përgatiti: L.F-ObserverKult

Hugo von Hofmannsthal

thënie te zgjedhura

Lexo edhe:

NËSE JETA TË JEP LIMONA, BËJ LIMONADË! 35 THËNIE TË ZGJEDHURA

Thënie të zgjedhura:

“Po të mos ishin budallenjtë, bota do të ishte një vend bajat.”
– Lermontov

“Disa njerëz ngatërrojnë çmimin e shtrenjtë të jetës me çmimin e jetës së shtrenjtë.”
-Doug Larson

Thëniet e tjera mund ti lexoni KËTU:

ObserverKult