Ramadan Krasniqi: Të kam dashtë dhe të dua (teksti dhe kënga)

“Të kam dashtë dhe të dua” kënduar nga Ramadan Krasniqi-Dani

Të kam dashtë dhe të dua
unë ty moj vetullhollë
Tash ti më je larguar
dhe me gojë s’po më folë.

Dhimtë aspak nuk pate,
gjynah për trupin tim
Asnjëherë s’më kënaqe
veç më mbushe hidhërim.

Kanë me të ra ndërmend
moj fjalët që m’i ke ndërru
E në dhe kur të mbulohem
ti ke me më kujtu.

Dhimtë aspak nuk pate,
gjynah për trupin tim
Asnjëherë s’më kënaqe
veç më mbushe hidhërim.

ObserverKult


Lexo edhe:

ROZANA RADI & RAMADAN KRASNIQI: VALSI I TRADHTISË (TEKSTI DHE KËNGA)

Vals ish motivi i asaj nate
Kur të dy jepnim gjithë fjalët
E të dehur dashuronim.
Vals ish motivi i asaj nate
Kur poetët s’gjenin vargje
Përrallen time të tregonin.
Unë n’dashuri e pushtuar
Unë një qiri i shuar
Një gjethe e rrëzuar
Për të mos jetuar.

Edhe një herë, edhe një herë
Në jetën time jeto dhe një herë
Zemrën më ndan ti në dy pjesë
Dhe gjysma ime pa ty sonte le të vdes
Edhe një herë dhe një herë
Në krahët e mia vallëzo dhe një herë
Gjunjët s’më mbajnë nëse gabon
ti je gabimi më i bukur që më shkatërroj!

Tekstin dhe këngën mund ta shikoni KËTU:

ObserverKult