Robert Aliaj: Kur s’të dashuroj më shumë të dua (teksti dhe kënga)

Kur hënët shtegtonin në rrugët e tjera
Shirat e vjeshta sa po vallëzonin
Kërkoj të ngrohem, shtëpia ime vend
Poshtë një ditë qiell të fluturoj më tremb

Ndaj kur s’të dashuroj më shumë të dua
Lërmë të digjem në buzët e tua
O sa të dua.

Dhe si i marrë përpiqem i etur
Ndez një cigare nga zjarri i pandezur
Mbrëmje e martë ekranet shesin
Jeton vetminë time gjakun ma ndezin

Ndaj kur s’të dashuroj më shumë të dua
Lermë të digjem në buzët e tua
O sa të dua.

Nga po ky këngëtar: Robert Aliaj: Ç’duar më prekën në errësirë (teksti dhe kënga)