Rrezeart Galica, revoltimi përmes artit

Rrezeart Galica u lind më 25. 9. 1981, në Prishtinë. Gjatë viteve 2000-2005 studioi në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës, Drejtimi i Dizajnit Grafik, ndërsa në vitet 2006-2008 kreu shkallën e tretë, ku magjistroi në këtë Fakultet, në Drejtimin e Dizajnit Grafik, Departamenti i Multi­medias.
Punimet e tij të ekspozitës së parë personale, të titulluar “Para fillimit” janë bërë referencë e studentëve të artit në Akademinë e Arteve të Bukura të Peruxhas dhe Akademisë Katolike të Arteve në Milano në Itali.
Në Muzeun e Posterit në Uillanou të Polonisë ruhet dhe ekspozohet posteri I tij
• Është ligjërues i lëndëve Multimedia, Dizajn dritash dhe Bazat e dizajnit grafik në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës.
• Është drejtor artistik i Festivalit Ndërkombëtar për Film Dokumentar “Një Botë / One World”.
• Është ndër themeluesit dhe anëtar i Unionit të Dizajnerëve Ndërkombëtar (Union of International Designers).
• Aktualisht ndjek studimet në shkollën doktorale të QSA-se në drejtimin e historisë së artit në Tiranë, Shqipëri.

Ekspozita personale
Galeria e Ministrisë së Kulturës së Kosovës, Prishtinë, Republika e Kosovës, 2009
Teatri Shqiptar, Shkup, Republika e Maqedonisë, 2009
Muzeu Kombëtar i Tiranës, Tiranë, Republika e Shqipërisë, 2009
Galeria e Arteve Pamore, Tetovë, Republika e Maqedonisë, 2011
Galeria e Südost Europa Kultur e.V., Berlin, Republika Federale e Gjermanisë, 2012
Galeria Esperanza, Gjenevë, Zvicër, 2013
Galeria e ekspozitave në Fakultetin e Arteve, Universiteti i Anadolit, Eskişehir (Ankara), Turqi, 2014
Gallery of Palazzo Barone Ferrara, Bari, Italy, 2014
Galeria “B”, Bocholt, Gjermani 2014
Galeria “Iang”, Seul, Korea Jugore 2017
Muzeu i Artit Kontemporan, Teheran, Iran 2017

Ekspozita kolektive
Ekspozita kolektive “I kemi 12 orë – Kinse Art”, Prishtinë, 2003, Republika e Kosovës
Ekspozita kolektive “Ta mbrojmë ambientin”, Prishtinë, 2004, Republika e Kosovës
Ekspozita kolektive e fotografisë “Gjon Mili”, Prishtinë, 2003, Republika e Kosovës
Ekspozita kolektive “1 vjet Organizim-Ballafaqim”, Prishtinë, 2008, Republika e Kosovës
Ekspozita ndërkombëtare “Onufri 2010”, Tiranë, 2010, Republika e Shqipërisë
Ekspozita kolektive “Razma 2011”, Shkodër, 2011, Republika e Shqipërisë
Ekspozita kolektive e fotografisë “Gjon Mili”, Prishtinë, 2011, Republika e Kosovës
Ekspozita ndërkombëtare e fotografisë “Fokus”, Fier, 2011, Republika e Shqipërisë
Ekspozita ndërkombëtare e fotografisë “PreFoto”, Preshevë, 2011, Republika e Serbisë
Ekspozita mbarëkombëtare “Guri Madhi”, Korçë, 2011, Republika e Shqipërisë
Ekspozita mbarëkombëtare “Udha”, Tiranë, 2012,  Republika e Shqipërisë
Ekspozita ndërkombëtare “NET/RRJET”, Prishtinë, 2012, Republika e Kosovës
Bienalja ndërkombëtare e posterit “IDEA”, Prishtinë, 2013, Republika e Kosovës
Ekspozita ndërkombëtare “NET/RRJET”, Prishtinë, 2013, Republika e Kosovës
Edicioni i 24 i Bienales Ndërkombëtare të Posterit në Varshavë, Poloni
Ekspozita ndërkombëtare e fotografisë “Fokus”, Fier, 2014, Republika e Shqipërisë
Ekspozita e Posterëve për Gazën, Euzrum-Stamboll, 2014, Turqi
Ekspozita Poster Child, Michigan, 2014, Amerikë
Festivali i Dizajnit Grafik i Skotlandës, 2014, Glasgow, Angli
Poster Contest, Limkokwing University of Creative Technology, Londër 2014, Angli
IX International Eco-poster Triennial “the 4th Block“, Kharkiv 2015, Ukrainë
“Trnava Poster Triennial”, Bratisllavë 2015, Sllovaki
Global Poster Biennal, Kolorado 2015, ShBA
Expo Diaspora, Bocholt 2015, Gjermani
Java e Dizajnit, Pekin 2015, Kinë
Namseoul University Art Center Gallery, Seul 2016, Korea Jugore
“Designers with heart”, Quito 2016, Ekuador
Bienalja e Dizajnit Grafik “Golden Bee”, Moskë 2016, Rusi
“National Low – Carbon Day”, Zhongshan 2016, Kinë
Konkursi Ndërkombëtar i Posterit “Migrants”, Zapopan  2016, Meksikë
International Poster Exhibition “Design Xiamen”, Xiamen 2016, China
Ekspozitë kolektive “Kriza – Uji”, Galeria Hapter, Teheran 2017, Iran
Edicioni i Gjashtë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit per Ambientin i Iranit, Teheran, Iran
Ekspozita komemorative për Rene Wanner, Atlasi Square -Towards Abu Kalam Square, Shiraz, Iran ./ ObserverKult

Në vazhdim mund të shikoni disa nga punimet e tij më reprezentuese: