Sartri: Çdo fjalë ka pasoja. Çdo heshtje, gjithashtu!

Disa nga aforizmat më të famshme të Sartrit:

– Jeta nuk ka kuptim në momentin që ju humbisni iluzionin e të qenit të përjetshëm.
– Çdo gjë, çdo gjë do të ishte më mirë se agonia e mendjes, kjo dhimbje që të gërryen, por që nuk dhemb kurrë mjaftueshëm.
– Ne nuk dimë çfarë duam dhe përsëri jemi përgjegjës për atë që jemi.
– Çdo gjë është zbuluar përveç faktit se si jetojmë.
– Çdo gjë që ekziston është lindur pa arsye, përzgjatet në gjendje të dobët dhe vdes rastësisht.
– Ne duhet të zbulojmë pasionin tonë përpara se ta ndjejmë atë.
– Zoti është mungesa. Zoti është vetmia e njeriut.
– Njeriu është një pasion i kotë.
– Njeriu është i dënuar për të qenë i lirë, sepse sapo hidhet në botë, ai është përgjegjës për çdo gjë bën.
– Fjalët janë pistoleta të mbushura.

ObserverKult


Lexo edhe:

FUSHATA E EGËR KUNDËR ISMAIL KADARESË- NEVERI, PËSHTIROSJE…